Thursday, September 17, 2009

Salam Aidilfitri

Setelah hampir sebulan berpuasa, maka tibalah saat yang dinantikan oleh semua umat Islam. Kehadiran 1 syawal yang amat dinantikan.

Sungguhpun kesedihan kerana bakal ditinggalkan oleh Ramadhan.. ia tetap menjadi bekalan dan semangat untuk terus berjuang menegakkan Islam tercinta melalui sistem pendidikan ini.

Semoga, dengan Ramadhan yang bakal berlalu ini akan meniggalkan seribu satu tarbiyyah dalam diri semua. Perubahan yang positive selepas Ramadhan adalah amat dituntut. Amat rugi bagi mereka yang melalui sebulan madrasah ramadhan ini, tetapi masih seperti seperti sebelum sebulan yang lalu.

Sempena dengan aidilfitri yang mulia ini, PASTI Kawasan Sandakan akan mengadakan Majlis Ramah Mesra Aidilfitri pada 4 Oktober ini di Dewan Pandu Puteri bermula 8.30 pagi. Semua Ibubapa/penjaga dan murid PASTi dijemput hadir.

Akhir kalam, dengan kehadiran Syawal yang bakal menjelang tiba ini; Ahli Jawatankuasa PASTI Kawasan Sandakan mengucapkan Selamat Hari raya Aidilfitri kepada semua ahli Jemaah Ibu Bapa dan Guru (JIBG), ibu bapa/penjaga, guru-guru, murid-murid dan semua umat Islam.

Berbanyak-banyak kemaafan dipohon kepada semua sekiranya pihak kami ada melakukan sebarang kesalahan sepanjang tempoh kita berurusan.

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin..

No comments: