Sunday, August 15, 2010

Memohon sumbangan sempena Ramadhan Al-Mubarak

Sukacita dimaklumkan bahawa PASTI merupakan sebuah entiti masyarakat yang berdiri di atas kaki sendiri tanpa mendapat suntikan dana daripada pihak lain. bagi makluman pembaca, pentadbiran PASTI Kawasan Sandakan sepanjang tahun akan berusaha mencari dana sendiri bagi membiayai segala urusan tadbir PASTI.


Sehubungan itu, sempena Bulan Ramadhan Al-Mubarak yang mulia ini PASTI Kawasan Sandakan dengan rendah dirinya memohon sumbangan kewangan daripada pihak tuan bagi membantu pembangunan PASTI Kawasan Sandakan.

Firman Allah SWT dalam Surah Al-Baqarah ayat 261, "Bandingan (derma) orang-orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendakiNya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurniaNya, lagi meliputi ilmu pengetahuanNya,"

Semua sumbangan boleh disalurkan ke akaun Bank Islam PASTI Kawasan Sandakan (100-160-100-616-88) ataupun menghubungi Sdr Mustaman (019 873 5740). Semoga sumbagan anda di bulan mulia yang digalakkan bersedekah ini akan dikira sebagai amal soleh kita di dunia dan dapat membantu kita di akhirat kelak.