Sunday, March 6, 2011

Warna-warni Sukaneka PASTI Zon Sandakan kali ke 22

6 MAC 2011, SANDAKAN : Temasya Sukaneka PASTI Zon Sandakan kali ke 22 dilangsungkan dengan penuh meriah hari ini di Padang Bandaran, Bandar Sandakan dengan kehadiran lebih 1000 orang pengunjung.

vip yang hadir

hadiah

Temasya tersebut dimulakan dengan perarakan masuk kontijen ke padang. Warna-warni dan keletah anak-anak kecil ini telah menarik perhatian setiap pengunjung yang tiba. Majlis tersebut telah dirasmikan oleh En Abdul Wahid Mohd Rafi. Yang Dipertua PAS Kawasan Sandakan itu. Dalam ucapan perasmiannya, beliau menegaskan bahawa hanya sistem pendidikan Islam yang mampu mendidik tunas-tunas yang ada untuk mendekati Allha SWT. Mereka yang membesar dengan sistem ini akan menjadi benteng kepada segala maksiat yang berlaku di sekeliling kita.

lintas hormat

Disamping itu, beliau juga menyarankan kepada ibu bapa untuk terus menyokong perjuangan Islam demi kelangsungan hidup yang lebih sejahtera. Islam yang syumul ini diyakini mampu menyelesaikan apa jua masalah dunia tanpa mengabaikan sekecil-kecil perkara pun.

sukaneka murid

Temasya tersebut diteruskan dengan menjalankan acara sukaneka murid. Antara acara yang dipertandingkan ialah acara lari 4 x 50 m, acara lari dalam karung, acara kuda kayu, acara tarik tali dan sebagainya. Disamping itu, turut dijalankan serentak ialah acara ibu dan acara bapa. Acara terbuk iaitu teka kacang dalam botol turut diadakan pada ketika itu disamping acara melukis dan cabutan bertuah.


sukaneka bapa


sukaneka ibu

tarik tali

PASTI Saidina Uthman Bin Affan telah diumumkan sebagai johan keseluruhan bagi temasya tersebut. Program berjalan dengan penuh meriah dan berakhir pada 1.00 petang.


juara keseluruhan

sebahagian AJK

Sekian...

No comments: